>> KOLOFON FORLAG AS
  Bygdøy Allé 21
0262 Oslo
Telefon: 22 82 51 00
Telefaks: 22 82 51 01
E-post: post@kolofon.no
 
Din handlekurv er tom
  Nettbutikk >> Sakprosa >> Mat og drikke >> Glutenfrie tradisjoner fra hele verden

Glutenfrie tradisjoner fra hele verden

ISBN 978-82-300-0756-3

Henriette Pecühle
 

GLUTENFRIE TRADISJONER FRA HELE VERDEN

AV HENRIETTE PECÜHLE

Da forfatteren måtte begynne å spise glutenfri mat var brød og kaker en stor skuffelse. Siden hun kjente mange innvandrere, fant hun snart ut at mange ofte spiste helt glutenfri mat, rett og slett fordi de foretrakk det. Disse oppskriftene har blitt valgt ut i løpet av ti år og mange ivrige diskusjoner med folk fra hele verden.



* 75 oppskrifter
* all maten er populær i opprinnelseslandet
* alle viktige meltyper i verden
* fremgangsmåte og ferdig rett fotografert
* forklaring på når man kan slumse og når man må være nøyaktig
* serveringsforslag og holdbarhet
* mange variasjoner for hver oppskrift
* oversikt over mat egnet for festmat og hverdagsmat
* den viktigste informasjonen om ingrediensene
* hvor selges meltypen?
* alle oppskriftene er uten melk


Alle oppskriftene er laget med utgangspunkt i en hovedingrediens.
Resten av ingrediensene i oppskriften er lett å få tak i.

Hovedingrediensene er:
amarant, banan, bokhvete, brødfrukt, bønner, cassava, durra, erter,
fingerhirse, havre, hirse, jams, karela, kastanjer, kikerter,
kokebanan, kokos, linser, mais, mandler, nøtter, perlehirse, potet,
ris, sago, søtpotet, teff, indisk og kinesisk vannkastanjer, villris,
quinoa.




Denne boka er organisert litt annerledes enn andre bøker:

? Hvert kapittel begynner med de minst arbeidskrevende
oppskriftene.

? Jeg har forsøkt å skrive alle oppskriftene slik at det går klart fram hvordan du kan variere og hvilke ingredienser du kan sleive litt med.

? Meningen er at du skal kunne gå i en hvilken som helst slags butikk, kjøpe et mystisk mel du aldri har sett før og gå hjem og kunne klare å lage noe ut fra denne boka. Jeg har nok ikke helt klart å gjennomføre min ambisjon, men jeg er et godt stykke på vei.

Alle burde finne hvertfall én oppskrift de ikke har sett før i denne boka.


For deg som spiser glutenfritt
Ikke alt glutenfritt er glutenfritt. Fortsatt har vi betegnelsen
«glutenfritt» selv når melet inneholder hvetestivelse, med 200 ppm (parts pr million) gluten, mens betegnelsen «naturlig fritt for gluten» inneholder 20 ppm.

Imidlertid er det nokså mye slepphent merking i Norge, hvor
f.eks mel malt i samme mølle som glutenholdig mel likevel blir kalt «naturlig fritt for gluten». At det blir pakket i samme rom som glutenholdige varer kan være nok til at du reagerer på det. Hvor sensitiv akkurat du er vet bare du.

På forlagets hjemmeside har jeg forsøksvis laget en liten oversikt
over mel som fås kjøpt i Norge som er helt fritt for gluten, samt hva du skal spørre etter for å finne det helt rene melet. Jeg kan dessverre ikke love å til enhver tid holde nettsiden fullstendig oppdatert.

Husk at noen mennesker reagerer på andre matvarer enn glutenholdig korn, som bokhvete eller mais.

Denne boka har forhåpentligvis også noen nyttige oppskrifter for deg som reagerer på mange forskjellige matvarer.

Velkommen til en verden av uante muligheter !

 
   
 Skriv ut 
Pris:150  Antall:  
 
8 av 12
Motta nyheter om Kolofon?
skriv din e-mail her:
 
Pressen skriver :
Haiku om fjell
Gjennom den tradisjonelle japanske diktforma haiku, fylgjer vi fjella gjennom livet eller livet gjennom fjella. 
Grunnlov og frihet
Er grunnlov og frihet turtelduer eller erkefiender? Historien om 1814 og den frihetsgivende grunnlovsakten er velkjent.
Relaterte artikler:
Fra Napoleon til Mor Monsen
Petter Dass' Gjestebud
Kokeboken uten melk
Fenalår
Vår kjære potet
I all enkelhet
Vandringer i Whiskyland
Pålogging til vår nettbutikk:
Brukernavn/
E-post
Passord:
Bli Kolofon kunde   
har du glemt ditt passord?
trykk her
Forsiden | Nettbutikk | Kontakt

© Copyright 2006 Kolofon, Utviklet av Assist2net.no.

Søk Forsiden Forsiden Søk Send Mail Sidekart